Състезание за готвачи и сладкари

Biorest Cup 2024

BiorestCup

Правила

Състезание – ГОТВАЧИ

 • Журито ще оцени най-добрият отбор, който ще спечели голямата награда от 10 000 лева. Всеки желаещ отбор е нужно да направи предварителна онлайн заявка за участие на сайта ни www.biorestcup.com.
  Само одобрените кандидатури ще бъдат допуснати във форума.
  Състезанието е отборно като всеки отбор се състои от 3- ма души.

  1. Топло или студено вегетарианско предястие с основен продукт – Цвекло и задъжителени продукти “Vegetable gelatin Sosa”, “Kudzu Sosa”.
  2. Основно ястие – протеин по избор със задължителен продукт “Телешки момици” и минимум 2 гарнитури и сос със задължителен продукт “Gracila Gel Sosa” и избор между “Gelcrem Cold” и “Gelcrem Hot”.

  3. Десерт – с основен продукт цитруси и шоколад. Индивидуално поднесен в чиния с декорация със задължителен продукт – “Potatowhip Cold Sosa”

  Жури
  Едуард Азуаза
  Ориол Ровира
  Един от 3мата готвачи на ресторант Disfrutar (Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casanas)

  Журито ще обърне специално внимание на работа в стил нулев хранителен отпадък, както и на приготвяне на ястия в духа на по-здравословен начин на живот

  ВАЖНО:
  Не трябва да има повече от 3 текстури в чинията.

Състезание – СЛАДКАРИ

 • Журито ще оцени най-добрият отбор, който ще спечели голямата награда от 10 000 лева. Всеки желаещ отбор е нужно да направи предварителна онлайн заявка за участие на сайта ни www.biorestcup.com
  Само одобрените кандидатури ще бъдат допуснати във форума.
  Състезанието е отборно като всеки отбор се състои от 2-ма души. 


  1. Петифури – 2 вида (шоколадови бонбони и петифури). Максимум по 25гр. Те трябва да съдържат избран плод и да бъде използван продукт от серията на Sosa Ingredients. Задължителен продукт – индрише. 12 броя от вид, като 6 ще са за дегустация, а останалите 6 за презентация.

  2. Шоколадова скулптура. Всички елементи може да бъдат донесени готови и залепени на място. Задължително е всеки един готов елемент да не е предварително сглобен с друг. Всичко трябва да е донесено на съставните си части, но сглобено на място – по време на състезанието.

  3. Ентреме-торта – 1кг. 8-10 порции или 100-120гр парчето. Трябва да направите две торти – една за дегустация от журито и една за презентация.

  Жури
  Едуард Азуаза
  Карлес Мампел
  Жорди Бордас

  Журито ще обърне специално внимание на работа в стил нулев хранителен отпадък, както и на приготвяне на ястия в духа на по-здравословен начин на живот.

Кандидатстване – Готвачи

Състезание за най-добър “Кулинарен отбор” в BiorestCup 2024. Победителят ще грабне парична награда от 10 000лв. Всеки отбор ще бъде представен от трима души. Може да се запознаете с правилата по-нагоре в страницата. Ще се свържем само с одобрените кандидати.

  Кандидатстване – Сладкари

  Състезание за най-добър “Отбор-сладкари” в BiorestCup 2024. Победителят ще грабне парична награда от 10 000лв. Всеки отбор ще бъде представен от двама души. Може да се запознаете с правилата по-нагоре в страницата. Ще се свържем само с одобрените кандидати.

   ЖУРИ

   Журито за BiorestCup 2024

   Запазихме основните членове на журито, за да заложим
   устойчиви основи и база, на които да бъде отчетен
   реалния напредък на участниците.

   Специални гости и лектори

   Избрахме нашите специални гости, за да може да
   надградим формата с възможности за получаване на
   знание и “ноу хау” от най-добрите в света.

   Eдуард Азуаза - готвач технолог от световна величина. Едуард е този, който преподава на най-добрите в света, последните новости и техники на съвременната и молекулярна кухня.

   ЖУРИ – Готвачи и сладкари

   Ориол Ровира е готвачът, който използва само продукти отгледани в имението на ресторанта си, което има 600 годишна семейна традиция и има 1* Мichelin

   ЖУРИ – Готвачи

   Карлес Мампел е признат с титла най-добър сладкар в света, популярен лектор, който често колаборира с Антонио Башур

   ЖУРИ – Сладкари

   Запознайте се с Жорди Бордас. Той е от топ шефовете сладкари в света посветени на мисията за здравословен начин на живот. Неговите десерти са без захар, без глутен и без лактоза. Задачата му е да оцени личната отговорност и принос на участниците за по-добър живот

   ЖУРИ – Сладкари

   Горди сме, че в България ще дойдат и ще оценят гилгията екипът на ресторант "Disfrutar" в лицето на Ориол Кастро и Едуард Шатрук - носители на наградите за най-добър готвач в топ 100 през 2019, 2020, 2021, 2022 и 2023 г

   ЖУРИ – Готвачи

   Жури

   Новини

   Записване – Готвачи

   Записване – Готвачи

   Стартира записването за най-добър кулинарен отбор в "Biorest Cup 2024". Запознайте се и с регламента на състезанието: Журито ще оцени най-добрият отбор, който ще спечели голямата награда от 10 000 лева. Всеки желаещ отбор е нужно да направи предварителна онлайн заявка...

   Записване – Сладкари

   Записване – Сладкари

   Стартира записването за най-добър отбор на сладкарите в "Biorest Cup 2024". Запознайте се и с регламента на състезанието: Журито ще оцени най-добрият отбор, който ще спечели голямата награда от 10 000 лева. Всеки желаещ отбор е нужно да направи предварителна онлайн...

   bg_BGBulgarian