ЖУРИ И СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ

ВИЖ

Едуард Азуаза 

Професионален готвач с многогодишен опит. Той е главен технолог на “Sosa Ingredients” повече от 10 години. Провежда обучения и участва активно в развитието на кулинарията в световен мащаб. 

Марк Алварез

Марк Алварес започва работа в сферата на хотелиерството на 15-годишна възраст. През 2018 година основава собствената си компания, Drink’s Atelier, а през 2020 година заедно със Симоне Капорале, стартират Sips Barcelona, който бива обявен за най-добър бар в света през тази година в престижната класация “The World’s 50 Best Bar”.  С богатия си опит и страстта си към миксологията, Марк е сред най-добрите бармани в света.

ВИЖ

ВИЖ

Благой Кузмански

Благой Кузмански е сомелиер с дългогодишен опит в САЩ, Великобритания, България и Швейцария. Емблематично място в професионалното му развитие е 67 Pall Mall, Лондон – частен клуб с една от най-богатите винени селекции в света!

ВИЖ

Шеф Карлес Мампел

Мампел е майстор сладкар ,който е отбелязал своето име в сладкарската индустрия с невероятната си иновация и креативност. Той е основател на Bubó, сладкарница и шоколадова работилница, която е превърната в символ на кулинарната изящност в Барселона, Испания…

ВИЖ

Шеф Ориол Ровира

Шеф Ориол Ровира, носител на Мишлен звезда и собственик на Els Casals, е символ на едно поколение кулинари, които хващат вдъхновението си от сезонните продукти и традициите на своите предци. Els Casals е повече от ресторант – то е начин на живот.

ВИЖ

Макс Ла Рока

Макс Ла Рока е изключителен професионалист с 20 години опит като барман и управител в най-престижните заведения по света – Claridge’s Hotel в Лондон, Stravinskij Bar в Рим и Mandarin Oriental в Барселона.

ВИЖ

Пако Перез

Пако Перес има пет звезди Мишлен. Той е един от най-значимите представители на авангардната гастрономия на 21 век. На 12 започва да работи в семейния тапас бар и там се ражда истинска му страст. „Смесването на продукти от морето с продукти от планината е фантастична комбинация, към която е в сърцето на нашата кухня“ сподели тази вълнуваща среща на ексклузивния Мастър Клас на Пако Перез, който ще бъде част от програмата на BiorestCup 05-07 декември, София Топлоцентрала.

ВИЖ

Диего Гереро

Диего ръководи ресторанта El Club Allard, когато спечели две звезди MICHELIN. На 1 юли 2014 година създава своя самостоятелен проект с концепцията DSTAgE. От 2021 година Диего е част от елитната селекция Top 100 на The Best Chef Awards, където влиза на 89-то място, като в изданието за 2022 година се изкачва на 38-мо място.

bg_BGBulgarian