жури – готвачи

Жорди Вила

Жорди Вила

Запознайте се с Жорди Вила – един от най-изтъкнатите шеф-готвачи на нашето време, чиито кулинарни творения превръщат всеки обяд или вечеря в незабравимо изживяване.

Роден през 1973 г. в семейство, за което кулинарната култура е фундаментален аспект от живота, Вила открива своята страст към готвенето още в ранна детска възраст. Той отдава живота си на готвенето, натрупвайки над 75,000 часа в кухнята и издигайки се до статуса на един от водещите шеф-готвачи в Барселона и в света.

Кариерата на Вила започва в сладкарницата Baixas, където едва на 15-годишна възраст започва да работи и да открива нов свят пред очите си. След това завършва Escola de Hoteleria Joviat в Манреса, той работи в няколко престижни ресторанти преди да открие своя собствен – Alkimia.

Открит през 2002 г., Alkimia бързо се превръща в едно от най-популярните места за хранене в Барселона. През 2004 г. ресторантът получава звезда Мишлен, която запазва и до днес. Но успехът на Вила не спира тук. През 2021 г. той получава най-високото отличие на класацията на Repsol – три слънца, удостоверяване за неговата изключителна работа и иновативност.

Вила продължава да изумява кулинарния свят със своите изящни ястия, които съчетават традиционни рецепти със съвременни техники. С дълбоко уважение към висококачествените продукти той е от готвачите оставили отпечатък в световната гастрономия.

bg_BGBulgarian