жури – готвачи

Карлес Мампел

Карлес Мампел

Шеф Карлес Мампел е майстор сладкар ,който е отбелязал своето име в сладкарската индустрия с невероятната си иновация и креативност. Той е основател на Bubó, сладкарница и шоколадова работилница, която е превърната в символ на кулинарната изящност в Барселона, Испания.

Създадена през 2005 г., Bubó бързо става любима дестинация за местните жители и туристи, които са влюбени в изключителните и визуално завладяващи сладкиши и шоколади. Един от най-емблематичните продукти на Мампел е “Xabina” – шоколадов бонбон – уникална комбинация от суров шоколад и фини аромати, които водят до експлозия от вкусове.

Мампел е признат за световен шампион по сладкарство. Това постижение го утвърждава като водеща фигура в сладкарското изкуство и му носи международно признание. Работа му е призната по целия свят, той е чест гост на престижни кулинарни събития и сътрудничи с други видни сладкари.

Освен това, Мампел е известен със своята способност да преподава и вдъхновява млади таланти. Той е провел множество курсове и семинари по целия свят, споделяйки своите знания и опит със следващото поколение сладкари.

През своята кариера, Мампел е получил множество награди и отличия за изключителната си работа в областта на сладкарството включително престижния трофей Lluís Santapau. Освен това е автор на няколко книги по сладкарство и работа с шоколад, където представя своите уникални техники и иновативен подход.

bg_BGBulgarian